Deze website maakt gebruikt van cookies voor het verbeteren van de gebruikerservaring

Cookies toestaan Meer informatie over Cookies
Trends voor het werkblad, apparaten, en de vloer

Trends voor het werkblad, apparaten, en de vloer

De gelamineerde werkbladen worden nog steeds het best verkocht. Dit is te danken aan een aantrekkelijke prijs/kwaliteit verhouding. Er worden wel steeds meer werkbladen verkocht in massief hout, kunststof, en composiet materialen. Vooral deze laatste 2 zijn populair omwille van hun duurzaamheid en het weinige onderhoud dat nodig is aan dergelijke werkbladen.

Graniet en roestvrij staal blijven ook nog steeds zeer in trek mede dankzij de uitstekende hygienische eigenschappen en de slijtvastheid van deze materialen.  

Koken op gas staat nog steeds op nummer 1. In de eerste plaats komt dit doordat gas veruit de goedkoopste energiebron is om te koken maar ook het gebruiksgemak is doorslaggevend bij de keuze van de consument. De gaskookplaat is wel grondig veranderd tegenover vroeger.

Tegenwoordig zijn de duurdere modellen uitgerust met een glazen plaat waar de branders doorheen steken. Dit maakt het reinigen eenvoudiger, maar ook op het gebied van vormgeving ziet een dergelijke kookplaat er veel beter uit dan het klassieke gasfornuis. Koken op elektriciteit,- zowel keramisch als met inductie, blijft omwille van de hoge energieprijs onpopulair.

Nieuw geinstalleerde keukens hebben meestal dezelfde vloer als de woonkamer. Men kiest vooral voor duurzame materialen zoals laminaat of tegels waabij de vloer bij een open of half-open keuken doorloopt in de woonkamer. Hierdoor ontstaat er uniformiteit en de keuken staat niet meer los van de leefruimte maar maakt er deel van uit.

Vinyl of hout worden steeds minder gebruikt als vloerbedekking omwille van een gebrek aan duurzaamheid van deze materialen. Vooral vallende voorwerpen zoals keukengerei kunnen schade toebrengen aan deze vloeren waardoor men al snel problemen krijg met vochtindringing.